10 Good Things That Happened in 2020 + Quiz

Katy Mrvova
good things that happened in 2020 quiz Slido article header

Let’s be honest for a while and say that 2020 has not been the best of years. We’ll probably all remember it as a year of bad and sad news. But let’s try and focus on the positives now.

Even though the times have been grim, there was a lot of goodness happening every day:

The incredible diligence of health care workers. The care that people showed during Australian bushfires, helping to save thousands of animals. The patience of educators around the world, trying to recreate the school experience for students via Zoom.

And so much more.

We’ve put together a list of 10 good things that have happened this year, as a reminder that there’s always a silver lining.

We also turned them into a quiz!

Feel free to use it as an icebreaker activity during your end-of-year company meeting or a virtual Zoom party.

10 good things that happened in 2020 quiz

#1. In November 2020, Pfizer announced that its COVID-19 vaccine trial has finished with a 95% success rate. Source

How many vaccine doses does Pfizer plan on making this year?
A: 10 million
B: 30 million
C: 50 million

#2. In May 2020, SpaceX launched its Falcon 9 rocket with two NASA astronauts aboard who successfully landed on the International Space Station. Source

What are the names of the astronauts?
A: Bob Behnken and Doug Hurley
B: Michael Hopkins and Victor Glover
C: Christopher Cassidy and Shannon Walker

#3. Oscars 2020 rewrote history when – for the first time ever – the Best Picture award went to an international feature film and the first non-English film. Source

What is the name of the film?
A: Pain and glory
B: Parasite
C: Honeyland

#4. The first half of 2020 saw an unprecedented decline in carbon dioxide (CO2) emissions – 8.8% less than in the same period in 2019. Source

How many tonnes of CO2 does that number represent?
A: 933 million tonnes
B: 1122 million tonnes
C: 1551 million tonnes

#5. After the coronavirus outbreak, American company 3M pooled resources and shifted its production to make millions of masks to help people to stay safe. Source

How many respirators does the company plan to make by the end of 2020?
A: 1 billion
B: 1.5 billion
C: 2 billion

#6. To promote inclusion and diversity, American company Crayola launched the first box of crayons with diverse skin colors for children to “accurately color themselves into the world.” Source

How many different skin tones can you draw with the new set of crayons?
A: 35
B: 40
C: 45

#7. Due to the coronavirus restrictions, a group of musicians played the first-ever opera concert for an audience of green plants. The plants were then donated to health care workers fighting coronavirus. Source

Where did this concert take place?
A: Barcelona
B: Paris
C: Rome

#8. In June 2020, NASA named its headquarters in Washington DC after Mary Jackson, NASA’s first black female engineer. Source

In what year did Mary Jackson start working for NASA?
A: 1951
B: 1958
C: 1964

#9. Kamala Harris is set to become the first female vice-president of the United States. She was also the first black person to serve as attorney-general in California. Source

True or false?
A: True
B: False

#10. In order to help fight COVID-19, some distilleries halted their production of liquor to start producing hand sanitizers. Source

True or false?
A: True
B: False

Correct answers: 1C, 2A, 3B, 4C, 5C, 6B, 7A, 8B, 9A, 10A

How to play this quiz with your colleagues or friends

Do you want to host this quiz to spread some positivity among your teammates or friends? Great! Nothing’s easier.

You can find this quiz in our Slido templates library and set it all up in just a few clicks.

Here’s how you can use a Slido quiz template.

With Slido Quizzes, you can easily create a full quiz experience for your participants at your (virtual) meeting or event. Follow these 13 tips to pull off a truly memorable virtual quiz.

Don’t have a Slido account yet? Create one for free below.

Wishing you all a successful and peaceful wrap-up of the year 2020.

Try Slido Quiz

Get just a single email per month
with our best articles.

    Do NOT follow this link or you will be banned from the site!